4 Temmuz 2014 Cuma

Tatlı yerken dikkat edilmesi gerekenler

1- Asla tok karnına tatlı yemeyin! Tatlıları veya meyveleri, yemekten hemen sonra yerseniz zaten yükselmekte olan kan şekeriniz çok daha hızlı olarak yükselir ve kan şekerini düşürmekle görevli organ olan pankreas aşırı insülin salgılamak zorunda kalır. Bu durumun sonucu olarak da göbek-bel çevresinde yağlanma meydana gelebilir. Sağlığımız için en doğru yol, tatlıları aç karnına veya yemeklerden 2-3 saat sonra tüketmektir.

2- Her ne tatlısı yerseniz yiyin mutlaka beraberinde tarçın tüketin. Yapılan araştırmalar tarçının kan şekerini dengeleyici bir özelliği olduğunu gösteriyor. Bu yüzden tatlıların hemen hemen hepsinde tarçın kullanılmaktadır. Günde ortalama olarak yarım tatlı kaşığı kadar tarçın tüketimeniz kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Eğer tatlıyı tarçınla sevmiyorsanız o zaman tarçınlı çay da içebilirsiniz.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder