3 Temmuz 2014 Perşembe

Kullandığımız yağ nasıl olmalı ?

Öncelikle evimizde kullandığımız yağ mutlaka zeytinyağı olmalı. Ayçiçek yağı, fındık yağı, ceviz yağı vesaire doğal olmayan yağ türleridir. Zeytinyağı bunlara kıyasla daha natürel bir yağ çeşididir. Tabi yağınızın hammaddesinden daha önemli bir unsur var.
Zeytinyağınızı mutlaka sızma şeklinde almalısınız. Yağınız aynı zamanda soğuk sıkım olmalıdır. Sıcak sıkım zeytinyağları pişirmeye gerek kalmadan trans yağa dönüşür. Ancak soğuk sıkım zeytinyağları 45 derece ve üstünde bir ısıya maruz kaldığında trans yağa dönüşür. Trans yağa dönüşen bu yağ besin değerini kaybetmekle kalmıyor aynı zamanda vücudumuza büyük zararlar veriyor.


Posted via Blogaway

1 yorum:

  1. Tesekkurler Aren Bey, yag hakkindaki yorumlarinizi cok degerli buldum.

    YanıtlaSil