3 Temmuz 2014 Perşembe

Etimizi nasıl yemeliyiz ?

Et için ideal bekletme süresi 11-12 gündür. Bu bekletme süresi zarfında et yumuşar ve lezzet kazanır. 12 günden fazla bekletilen et çürüyebilir veya etin tadı bozulabilir bu yüzden en ideali 11-12 gündür. Eti bekleteceğiniz yer ise buzluktur.
Eti bir süre beklettikten sonra kafanızda hala soru işaretleri belirebilir. Etinizi nasıl pişireceğinizi bilmiyorsanız işte size tavsiyeler :
1- Öncelikle etinizi tuz ve karabiber ile
çeşnilendirin. (Acı seven pul biber de ekleyebilir)
2- Etinizi ızgara konumunda pişirin ve az-orta pişmiş olarak servis edin.(iyi pişmiş sevenler daha çok pişirebilir)
3- Kızarmış patates, pilav ve salata ile servis edin.


Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder